Prednost Erdogana na istorijskim izborima, u toku okupljanje njegovih pristalica (Uživo)

Prednost Erdogana na istorijskim izborima, u toku okupljanje njegovih pristalica (Uživo)

Državna agencija Anadolija koja prati uživo rezultate prenosi da je nakon 91,55 odsto izbrojanih glasova Erdogan vodi sa 52,61 odsto podrške, dok Kilidaroglu ima 47,39 odsto. POo mapi koju objavljuje agencija, Kiličdaroglu ima prednost u graničnim delovima zemlje kao i u području Ankare, doj je Erdogan u vođstvu u ostalim delovima uključujući i područje koje je nedavno pogodio zemljotres. Uživo za naš portal javilja se Mejerema Nicević.

Iako se glasovi još prebrojavaju, velike grupe ljudi počele su okupljanje ispred njegove kuće u Istanbulu, javlja reporterka A1 Mejrema Nicević. Erdogan brojanje glasova prati iz Istanbula, a očekuje se da će posle 18 sati doći u Ankaru.

Inače, ovi predsednički izbori su jedni od najneizvesnijih u istoriji Turske. Prva runda predsedničkih izbora održana je 14. maja. Erdogan je osvojio više od 49 odsto, dok je Kiličdaroglu osvojio blizu 45 odsto. Za pobedu je bilo potrebno 50 odsto plus jedan glas. Trećeplasirani kandidat Sinan Ogan u prvom krugu je osvojio 5,2 odsto glasova. U prvoj rundi, glasalo je 87 odsto turskih državljana.

CATEGORIES
Share This