Predložena 22 projekta za socio-humanitarnu delatnost

Predložena 22 projekta za socio-humanitarnu delatnost

Grad Novi Pazar sufinansiraće 22 projekta za socio-humanitarnu delatnost, u koliko Gradsko veće odobri predloge komisije koja je ocenjivala projekte. Prema predlogu komisije planirano je da se najviše sredstava, tačnije sa 20 miliona dinara podrži Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.

Projekat Udruženja gluvih i nagluvih biće podržan sa 3,3 miliona dinara, Saveza slepih i slabovidih 3,1 miliona, Društva za cerebralnu paralizu 2,6 miliona, a Udruženja paraplegičara 2,4 miliona dinara.

Više od milion dinara dobiće UBNOR (1,5 miliona) i Udruženje civilnih invalida rata (1,1 miliona), a projekti ,,Otvorene ruke“ i NVO ,,Put sredine“ biće sufinansirani sa pola miliona dinara.

Ostali projekti vredni su od 120 000 dinara (OSI ,,Živeti zajedno“) do 380 000dinara (HO ,,Hasene“).

Nakon otvorenog konkursa koji je počeo 30. janura i trajao narednih osam dana, na sajtu lokalne samouprave objavljeno je da su za socio-humanitarnu delatnost izvojena 58 miliona dinara.

Projekti su ocenjeni, a prema predlogu Komisije najviše novca biće dodeljeno Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama – 20 miliona dinara, Crvenom krstu 12,1 milion i Udruženju psihologa Novi Pazar osam miliona dinara.

Na prošlogodišnjem konkursu, sa 51 miliona dinara, podržani su projekti 21 socio-humanitarne organizacije, a najviše novca (18,4 miliona dinara) dodeljeno je Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, Crvenom krstu 9,5 miliona i Udruženju psihologa sedam miliona dinara.

 

IZVOR: radiostoplus.com

CATEGORIES
Share This