Pozivaju se građani da prijave štetu

Pozivaju se građani da prijave štetu

Sva javno-komunalna preduzeća, vojno-spasilačke jedinice, vojska i komunalna policija dežuraju duž vodotokova, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije grada Novog Pazara. Pozivaju sve građane da prijave štetu pozivom na broj 1985 ili iskažu potrebu za ispumpavanjem voda iz podruma i kuća na 193. 
Telefoni su otvoreni 24 časa.
Iz ove institucije kažu da će pripadnici vojske u selu Kleče postaviti pontonski most u saradnji sa Direkcijom. Nadležne komisije za procenu štete krenuće u obilazak terena sledeće nedelje, kada je i najavljena stabilizacija vremena. Nakon povlačenja vode Zavod za javno zdravlje izvršiće neophodnu dezinfekciju poplavljenih dvorišta, ističu ispred lokalne samouprave.

Zbog oštećenog putnog pravca i mosta oko 30 domaćinstava naselja Kleča odsečeno je od Novog Pazara.

“Mogu da odam priznanje vatrogasno-spasilačkoj ekipi Novog Pazara, vojsci koja je skočila u pomoć i svima drugima koji su pomogli. Naravno, hvala i našim građanima na strpljenju. Molim naše građane da prijave štetu i da se obrade gradskom štabu za vanredne situacije kako bismo mogli da im pružimo pomoć“, izjavio je rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Novog Pazara Ismail Dupljak za A1. 

Podsećanja radi, juče je nakon obilnih padavina i usled porasta vodostaja na reci Ibar na Vodnoj jedinici “Ibar – Kraljevo, Novi Pazar“, proglašena vanredna odbrana od poplava od strane javnog preduzeća “Srbijavode“. Uvedena su dvadesetčetvoročasovna dežurstva i službe JVP “Srbijavode“, a nadležna vodoprivredna preduzeća su na terenu, prate stanje i sprovode sve mere u skladu sa Opštim i Operativnim planom od odbrane od poplava.

Najveći problem u poplavljenim naseljima prave neuređena rečna korita, a meštani navode da su nadležni već više puta najavljivali korićenje reke Trnavica, ali do toga još uvek nije došlo. Oni se nadaju da će im neko pomoći pre nego što bude prekasno.

Ovaj projekat sufinansiran je iz budžeta grada Novog Pazara. Stavovi izneti u članku ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

CATEGORIES
Share This