Potpisan ugovor za rekonstrukciju puta Novi Pazar – Tutin

Potpisan ugovor za rekonstrukciju puta Novi Pazar – Tutin

U Vladi Srbije je potpisan komercijalni ugovor za rekonstrukciju državnog puta Novi Pazar – Tutin sa turskom kompanijom “Tasyapi”.

Ugovor su potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Miahajlović, predsjednik kompanije “Tasyapi” Emrulah Turanli i v. d. direktora “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak.

“Danas započinjemo realizaciju prvog projekta sa turskom kompanijom “Tasyapi”, vrijednog 24 miliona eura. Ugovor koji smo danas potpisali podrazumijeva izradu idejnog projekta, izradu plana detaljne regulacije i izvođenje radova, u dužini od 20,5 kilometara”, izjavila je Mihajlović.

Ona je rekla da je nekoliko dokumenata prethodilo početku realizacije ovog projekta, prije svega Sporazum o saradnji u infrastrukturnim projektima između dvije vlade, Memorandum o razumijevanju o saradnji između Ministarstva i kompanije “Tasyapi” iz maja ove godine i nedavno potpisan Okvirni sporazum između Vlade Srbije i kompanije “Tasyapi”.

Mihajlović je istakla je da je rekonstrukcija puta Novi Pazar – Tutin od izuzetnog značaja za više od 150.000 građana koji žive u ovom dijelu Srbije.

“Prioritet je prevashodno bezbjednost puteva, ali i stvaranje konekcija koje će omogućiti brži protok robe i ljudi. Vjerujem da će izvođač radova učiniti sve da građani dobiju kvalitetan i dobar put“, rekla je ona.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador Turske u Srbije Tanju Bilgic.

Ljajić rekao je da je malo ko vjerovao da će se ovaj put rekonstruisati, s obzirom na to da se o tome govorilo godinama unazad.

“Ovaj put znači život za građane u ovom dijelu Srbije, jer ih je na stotine ginulo u prethodnim godinama. Rekonstrukcijom puta izbjeći ćemo rizičnu slalom vožnju koja je odnosila živote”, rekao je Ljajić.

Bilgic istakao je da dvije zemlje imaju dobre bilateralne odnose i da je ovo prvi od infrastrukturnih projekata čija izgradnja kreće, očekujući da uskoro počne i realizacija projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo.

Izvor Tanjug
Foto: Tanjug / Filip Krainčanić
CATEGORIES
Share This