POPIS POLJOPRIVREDE Koliko će popisivača biti angažovano na teritoriji Sandžaka?

POPIS POLJOPRIVREDE Koliko će popisivača biti angažovano na teritoriji Sandžaka?

Republički zavod za statistiku (RZS) uputio je poziv svim zainteresovanim pojedincima da se prijave za ulogu popisivača na nadolazećem Popisu poljoprivrede, a za potrebe sprovođenja popisa biće angažovano ukupno 2842 popisivača.

Sprovođenje popisa predstavlja statističko istraživanje koje ima za cilj prikupljanje relevantnih podataka o poljoprivrednim gazdinstvima širom zemlje.

Kandidati koji budu izabrani imaće priliku da prođu kroz petodnevnu obuku. Ova obuka će im omogućiti da se upoznaju sa metodologijom Popisa i nauče kako da koriste specijalizovanu aplikaciju za prikupljanje podataka. Cilj ove pripreme je obezbediti da svaki popisivač bude spreman za rad u terenskim uslovima i efikasno prikupljanje tačnih informacija.

Kada je reč o broju angažovanih popisivača na teritoriji Sandžaka, ukupno 23 biće u Novom Pazaru, 21 u Sjenici, a 18 u Tutinu. Za Novu Varoš planiran broj je 15 popisivača, koliko i za Priboj, dok će u Prijepolju biti ukupno 28.

Popisivači će biti odgovorni za precizno popisivanje svih poljoprivrednih gazdinstava koristeći posebne laptop računare.

Za one koji su zainteresovani da se prijave i da saznaju više o uslovima, Republički zavod za statistiku je omogućio proces prijave putem zvaničnog veb-sajta (stat.gov.rs) i specijalizovanog sajta posvećenom Popisu poljoprivrede 2023. (popispoljoprivrede.stat.gov.rs).

Prijavljivanje je otvoreno u vremenskom intervalu od 15. do 21. avgusta, zaključno sa 20.00 časova.

Učestvovanje u Popisu poljoprivrede 2023. pruža priliku pojedincima da doprinesu kvalitetnim statističkim podacima o poljoprivredi i ruralnim oblastima.

Broj prijava je ograničen, a početak angažovanja planiran je za 1. oktobar i trajaće do 22. decembra 2023. godine.

Podsećamo, naša ekipa obišla je kandidata za Ginisovu knjigu rekorda, konja Meda, koji živi u jednom sjeničkom gazdinstvu na Pešteri koja se može pohvaliti vrednim poljoprivrednicima, agrikulturom, mlekarstvom i stočarstvom.

CATEGORIES
Share This