Policajac iz Tutina optužen za ubistvo na mah

Policajac iz Tutina optužen za ubistvo na mah

Više tužilaštvo u Užicu podnelo je optužni predlog protiv Rajice Belojice (46), policajca iz Tutina, zbog sumnje da je u septembru 2017. godine u selu Dolovo na Pešteru ubio Fahrudina Skareba (22) iz sela Pokrvenik kod Tutina. Belojici se na teret stavlja ubistvo na mah.

Prema informacijama iz Užica, još je neizvesno gde će se, ako optužnica bude potvrđena, suditi Belojici. Pošto je on iz Tutina, a i ubistvo se dogodilo u ovoj opštini koju pokriva Viši sud u Novom Pazaru, Viši sud u Užicu proglasio se mesno nenadležnim. Konačnu odluku doneće Apelacioni sud u Kragujevcu.

Mladić Fahrudin Skareb ubijen je u noćnim satima na improvizovanom kontrolnom punktu kod sela Dolovo blizu granice sa Crnom Gorom. On navodno nije hteo da se zaustavi na poziv policije, a svojim vozilom je udario u policijsko vozilo. U jednom trenutku, navodno, kolima je krenuo prema policajcima, što je Belojici bio povod da „puca u samoodbrani“. Policija je tvrdila da je te noći čekala švercere cigareta i da se ubijeni bavio švercom, međutim, u njegovim kolima nisu pronađeni ni cigarete ni oružje.

Odmah posle ubistva Skareba, policajac Belojica je uhapšen. Iz zasada nepoznatih razloga, ovaj predmet oduzet je Višem tužilaštvu u Novom Pazaru i odlukom Apelacionog tužilaštva u Kragujevcu dodeljen tužilaštvu u Užicu.

 

Izvor: Novosti.rs

foto: Novosti.rs

CATEGORIES
Share This