Pogledajte šta od imovine imaju Biševac,Ugljanin i Zukorlić

Pogledajte šta od imovine imaju Biševac,Ugljanin i Zukorlić

Novinari portala KRIK  sa kolegama iz lokalnih medija razotkrivaju imovinu i poslove političara na vlasti širom Srbije. U prvom krugu istraženi su i objavljujeni  profili gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca  i imovinske karte narodnog poslanika Muamera Zukorlića i Sulejmana Ugljanina, koji su politički uticajni u Novom Pazaru.  Nihat Biševac i Muamer Zukorlić pristali da za KRIK govore o svojoj i imovini, dok su ostali to odbili.

I

„Od političara koje smo istraživali jedino su Nihat Biševac i Muamer Zukorlić pristali da govore o svojoj i imovini i poslovima svoje uže porodice. Obojica su rekli da je veoma važno da se mediji bave ovom temom.“ kažu u KRIK-u.

Osim političara iz Novog Pazara ,urađena je i imovinska karta gradonačelnika Niša Darka Bulatovića,  gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Njihove i ostale profile čitajte u našoj bazi imovine političara na ovom linku i saznajte šta od nekretnina poseduju, s kim su poslovali i da li su prekršajno ili krivično kažnjavani ovi lokalni moćnici.

Zanimljive podatke možete da delite na društvenim mrežama direktno sa profila svakog političara. Koristite haštag #ImovinaPoliticara

Rad na ovom projektu podržala je Ambasada Australije u Beogradu.

CATEGORIES
Share This