NOVI PAZAR Počinju prijave za stipendiranje najboljih studenata

NOVI PAZAR Počinju prijave za stipendiranje najboljih studenata

Istaknuti studenti sa prebivalištem u Novom Pazaru imaće priliku da se od sutra prijave za stipendiju koja se dodeljuje svim onima koji studiraju na državnim univerzitetima u zemlji ili inostranstvu, a imaju položene ispite iz prethodne godine sa ostvarenim prosekom od najmanje devet, najavio je danas pomoćnik gradonačelnika, Tarik Rupić. 

Grad Novi Pazar, kao jedan od retkih primera lokalne samouprave na teritoriji Srbije koji svojim studentima dodeljuje stipendiju, kako kaže Rupić, za ovaj projekat će izdvojiti 60.000 dinara za jednog stipendistu, što na mesečnom nivou iznosi 5.000.

“Uvek smo tu za sve najbolje đake, kako u osnovnim, tako i u srednjim školama, što znači da ovo nije jedini projekat kojim se mi trudimo da podržimo obrazovanje. Na ovaj način želimo da našim mladima pružimo jedan vid zahvale i damo podsticaj da i u budućnosti rade. Novi Pazar je studentski grad i zato se trudimo da vodimo računa o mladima. Broj stipendija nije ograničen, pa pozivamo sve studente da se prijave i olakšaju sebi narednu godinu“, ističe Rupić.

Studenti bez oba roditelja mogu se prijaviti na konkurs iako imaju prosečnu ocenu manju od devet.

Svi detalji konkursa biće od sutra dostupni na zvaničnoj stranici Grada.

CATEGORIES
Share This