Počinje izgradnja vrtića u Ćukovcu

Počinje izgradnja vrtića u Ćukovcu

Državni sekretar Ministarstva prosvete Zoran Kasalović i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac položili su danas kamen temeljac za izgradnju nove kombinovane dečije ustanove „Naše dete“ u ovom gradu.

Ovaj vrtić u ulici Stevana Nemanje obezbediće 270 novih mesta za decu predškolskog uzrasta, koja će biti podeljena u 14 grupa.

Iz lokalne samouprave je saopšteno da će u izgradnju novog objekta, koji će se prostirati na 1.900 metara kvadratnih, biti uloženo više od 210 miliona dinara.

„Izgradnjom novog objekta ulažemo u budućnost – stvaramo uslove za prijem novih mališana u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, jer posebnu pažnju posvećujemo povećanju obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem“, rekao je Kasalović.

Gradonačelnik Biševac je rekao da Novi Pazar stalno raste i da je u njemu sve više dece.

“Objekat će imati dvostruko veću površinu, savremene uslove za rad dece i osoblja a grad  duže od decenije neprekidno unapređuje uslove za sticanje znanja naše dece. Uz ovaj, zajedno sa Ministarstvom prosvete realizacijemo niz drugih projekata u gradskom, prigradskom ali i na seoskom području”, rekao je Biševac.

Resorni ministarstvo kroz projekat inkluzivnog vaspitanja i obrazovanja, koji realizuje uz podršku Svetske banke, a u partnerstvu sa lokalnim samoupravama, stvara osnove za veći obuhvat predškolaca.

Rok za okončanje radova na ovom objektu je godina dana.

Strategija razvoja grada u narednih 10 godina previđa da na toj teritoriji bude ukupno 10 vrtića.

 

Foto: Grad Novi Pazar

CATEGORIES
Share This