Počelo prikupljanje potpisa u prostorijama SDA Sandžaka (VIDEO)

Počelo prikupljanje potpisa u prostorijama SDA Sandžaka (VIDEO)

Prikupljanje potpisa u Stranci demokratske akcije (SDA) Sandžaka nakon raspisivanja parlamentarnih i lokalnih izbora počelo je danas u 11 časova. Predstavnici SDA Sandžaka ističu da su zadovoljni odazivom građana.

Ahmedin Škrijelj, predsednik Ogranka SDA Sandžaka dodaje da će se njihova lista zvati “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin”.

”S obzirom da smo počeli pre pola sata mogu da kažem da smo više nego zadovoljni odazivom građana. Broj liste nam nije prioritet, bitno nam je da ovaj posao tehničke prirode završimo kvalitetno i ispravno”, ističe Škrijelj.

Na nedavno održanoj konferenciji za novinare, Škrijelj je rekao da “nije važno da li će biti jedna ili dve liste, važno je da predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP) rade na tome da zajedno doprinose Novom Pazaru, ostalo je stvar tehnike i individualnih procesa”.

Na pitanje novinara da li je moguća koalicija ove dve stranke na predstojećim izborima, nakon što su predsednici SDA i SPP razgovarali o mogućem zajedničkom nastupu na predstojećim izborima na inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predstavnici su na konferenciji istakli svoje ciljeve i rekli da je dobrobit građana na prvom mestu.

Podsetimo, u odvojenim saopštenjima za javnost SDA i SPP  ističu da je inicijativa došla od strane Bošnjačkog nacionalnog vijeća s ciljem utvrđivanja zajedničkog nastupa bošnjačkih političkih subjekata na predstojećim izborima.

CATEGORIES
Share This