Počela obuka  kandidata za Web Akademiju (video)

Počela obuka kandidata za Web Akademiju (video)

Prva generacija polaznika je započela svoju obuku na Web Akademiji, u organizaciji Superklastera  Odličan 3 i IT kompanije Moonstruck.Više od 200 polaznika će u narednih dva meseca proći kroz šest modula.

Nakon uspešnih radionica i temeljnog definisaja akcionih planova superklas Odličan 3 konačno počinje sa radom u Novom Pazaru.

„U sledeća dva meseca planiramo da inicijalni, prvi program završimo, gde se polaznici uče osnovama, kriptografije, pametnih ugovora, ali u odnosu na prvo iskustvo i prve informacije koje smo dobili, mi ćemo napraviti novi program“, kazao je organizator ovog programa Nemanja Petrović.

Očekivanja su bila na niskom nivou, ali zaintresovanost kandidata nas je iznenadila, dodaje on.

„Inicijalno smo očekivali grupu od 20 ljudi, a mi smo dobili preko 200 prijava i u program, aktivno učestvuje preko 100 kandidata“, naglašava Ptrović.

Isplanirane su brojne koje će dodatno osnažiti postojeći ekosistem koji se okuplja oko blokčejn tehnologija, ali i otvoriti vrata novim talentima, zainteresovanim za ovu oblast.

„Cilj događaja je da podigne svesnost o značaju Web tehnologiji, ali i da jedni druge upoznamo, jer u IT industriji, kao i u svim ostalim industrijama su ljudi najvažniji resurs“, zaključio je  koordinator IT Šemsudin Plojović.

Odličan 3 će aktivno podsticati saradnju privrede i akademskih institucija, ali i pružiti podšku  neformalnom obrazovanju, umrežavanju članova i informisanju šire zajednice o svi zanimljivostima koje postoje u u svetu blokčejn tehnologija.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This