Počela grejna sezona, šta kaže direktor novopazarske gradske toplane

Počela grejna sezona, šta kaže direktor novopazarske gradske toplane

Grejna sezona počela je na vreme, od 15. oktobra, rekao je za portal A1 direktor JKP Gradska toplana, Nemanja Mančić. Svi tehnički parametri su u skladu sa planovima, a pun kapacitet očekuje se već za nekoliko narednih dana. On dodaje da će grejanje biti uredno tokom cele sezone.

Od juče je u Srbiji zvanično počela grejna sezona, što znači da su toplane u radnom režimu sve do 15. aprila a ako vremenski uslovi zahtevaju grejanje može biti produženo i do 3 maja, javlja Radio-televizija Srbije.

„Svi građani Novog Pazara koji se greju preko gradske toplane, imaće sigurnost tokom narednih dana. Spremni smo da pokrijemo potrebe grada punim kapacitetom, a očekujemo da ćemo dostići taj nivo već za nekoliko dana“, ističe Mančić.

Svaka lokalna samouprava u Srbiji ima svoju odluku o načinu snabdevanja toplotnom energijom, uglavnom je grejni dan sličan i traje od 6 do 22 sata.

Ukupna grejna površina gradske toplane iznosi oko 106.600m2 od čega je oko 74.100m2 stambeni prostor, a 32.500m2 poslovni prostor

Podsetimo, od prošle godine, gradska toplana koja je radila na mazut, sada je na biomasu i izmeštena u perifernom delu grada, što za građane Novog Pazara znači korak u pogledu smanjenja zagađenosti vazduha.

CATEGORIES
Share This