Počela Dečija nedelja 2018

Počela Dečija nedelja 2018

Maskenbalom dece predškolskog i školskog uzrasta i kulturno-zabavnim programom, danas je u Novom Pazaru počela Dečija nedelja ,koju organizuje Gradska organizacija “Prijatelji dece”.  

Da je Novi Pazar grad mladosti potvrdio je danas veliki broj dece kako iz svih predškolskih ustanova tako i prvaci osnovnih škola koji su uzeli učešće u obeležavanju ove nedelje koja je svečano danas počela.Deca su bila obučena u razne kostime,videlo se da su roditelji za ovaj dan uložili puno truda i mašte pa je bilo i doktora i ježeva i šumskih vila i crvenkapi…

Predsednica ove organizacije Farisa Fetahović rekla je radiju Sto plus da će Dečija nedelja proteći u znaku brojnih sportskih i zabavnih aktivnosti.

“Za sutra je planirana poseta Dečijem odeljenju Opšte bolnice, a đaci prvaci će zasaditi drvo generacije u Gradskom parku. Biće organizovana i humanitarna akcija u okviru koje će predstavnici osnovnih škola deliti nalepnice prolaznicima za fond “Pomoć deci u nevolji”, rekla je Fetahovićeva.

Gradonačelnik Nihat Biševac je istakao da ovo nije samo jedna nedelja koju posvećujemo deci već da tokom čitave godine svi treba da vodimo računa o našim najmlađim sugrađanima.On je istakao da I roditelji I prosvetni radnici kao I sama lokalna samuprava treba da rade na stvaranju boljih uslova za sve generacije koje dolaze,da ulažu u njihoivo obrazovanje i vaspitanje a sve zarad njihove bolje budućnosti.

Na otvaranju na kojem je decu,roditelje i sve prisutne pozdravio gradonačelnik Nihat Biševac prisustvovao je i ambasador Bugarske,njegova ekselencija Radko Vlajkov kome je i pripala čast da otvori Dečiju nedelju, preneo je pozdrave bugarske dece našoj .Inače,organizatori Dečije nedelje kao i svake godine su Grad Novi Pazar i organizacija Prijatelji dece.

Deci koja su u prethodnom periodu postigla zapažene rezultate iz različitih oblasti  uručene su diplome i vaučeri a priređen je i prigodan zabavni program u kome su uživali svi prisutni.

Dečija nedelja trajaće do petka 12.oktobra a ove godine se održava pod sloganom “Moje je pravo da živim srećno i zdravo”.

Pokrovitelj ove manifestacije je grad Novi Pazar.

 

Izvor: RTV/Radio Sto plus

 

CATEGORIES
Share This