Omerović podneo ostavku na mesto poslanika Skupštine Srbije

Omerović podneo ostavku na mesto poslanika Skupštine Srbije

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović, nakon afere s krađom na aerodromu, podneo ostavku, potvrđeno za B92.net iz Skupštine.

On je podneo ostavku na mesto poslanika, čime gubi sve funkcije u parlamentu.

Podsetimo, mediji su pisali da je Omerovića privela aerodromska policija u Frankfurtu zbog navodne krađe u fri šopu. On je, na TV Prva, objasnio da je imao zdravstvenih problema zbog kojih je hitno morao u toalet i da bio uplašen za svoje zdravlje.

On se, prema izveštaju koji je delimično otkrila predsednica Skupštine Maja Gojković, pozvao na diplomatski imunitet, iako je govorio da nije, nakon čega mu je vraćen pasoš i on je napustio aerodrom sledećim letom za Beograd.

Nakon toga, pitanje njegove smene nekoliko puta postavljano je u Skupštini Srbije.

Inače, Omerović je visoki funkcioner Ljajićeve SDPS, a osim što je bio predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava, bio jei član Odbora za kontrolu slzžbi bezbednosti. Nedavno je objavljen predlog sastava Komisije za izvršenje krivičnih sankcija, u koju je trebalo da uđe i Omerović, ali njegovog imena na tom spisku nije bilo.

Omerović, koji se inače uredno javlja novinarima na telefon, jutros nije hteo da se javi na poziv novinara B92.net

Inače, prema predviđenoj proceduri, ostavku Omerovića najpre mora zvanično da konstatuje Administrativni odbor, nakon čega se ona upućuje na prvu narednu sednicu parlamenta na kojoj poslanici moraju da je usvoje.

Nakon toga procedura nalaže da se izjasni Republička izborna komisija o tome ko će zameniti Omerovića, odnosno ko je sledeći kandidat za poslanika sa liste SDPS.

Celokupna procedura mogla bi tako potrajati i danima, a prema infomacijama koje posedujemo, sednica Administrativnog odbora na kojoj bi zvanično bila konstatovana ostavka Meha Omerovića zakazana je za sutra, saznaje B92.net.

Izvor:B92

CATEGORIES
Share This