Oko 350 Novopazaraca dobilo je posao

Oko 350 Novopazaraca dobilo je posao

Oko 350 Novopazaraca dobilo je posao u okviru pograma zapošljavanja novopazarske Filijale Nacionalne službe zapošljavanja. Tim povodom danas su  uručeni ugovori polaznicima stručne prakse i korisnicima sredstava programa zapošljavanja.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje  Fahrudin Đekić rekao je danas  da je za ove programe zapošljavanja izdvojeno preko 66 miliona dinara iz budžeta Republike Srbije.

“ U Novom Pazaru tradicionalno  imamo veliko interesovanje  za otvaranje novih firmi odnosno za program samozapošljavanja. Zbog te tradicionalne karekteristike preduzimljivosti  naših sugradjana, velikih broj zainteresovanih ima na strucnu praksu, zato sto je grad Novi Pazar poznat po mladim stanovnicima koji žele da se obrazuju i koji žele da se stručno obrazuju. Novi Pazar će se naći medju tri najuspešnije filijale kad je u pitanju  relizacija program stručne prakse.“, rekao je Đekić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakoa je da je  zadovoljan saradnjom  izmedju grada Novog Pazara i NSZ.

„Grad Novi Pazar sa svojim sredstvima sigurno zajedno za NSZ finansirao za odredjene programe jer problem zaposlenosti nije problem samo države vec i lokalne samouprave i gledamo da zajednički  ublažimo ovaj problem koji je prisutan u našem gradu.  Ovom prilikom bi se zahvalio poslodavcima  koji su zaposlili nove mlade ljude  koji su završili fakultet  ili srednje škole bez radnog iskustva.“, rekao je Biševac.

Diplomirani ekonomista Resmija Šećerović dobila je mogućnost da radi preko stučne prakse.

“ Nalazim se na programu obuke u fabrici Ukras nadam se da ću zasnovati radni odnos. Ovo mi je idealna prilika da sva svoja stečena znanja na fakultetu preusmerim i dodatno usavršim.“, rekla je Resmija.

Preduzetnik Edvin Džankovic kažu da godinama imaju odličnu saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

„Nadamo se da ćemo lice koje smo uzeli sa evidncije NSZ nakon godinu dana zaposliti za stalno u našoj agenciji što nam je i cilj.“, rekao je Džanković

Ugovore su polaznicima stručne prakse i korisnicima sredstava programa zapošljavanja uručili direktor filijale NSZ Fahrudin Đekić i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Mejrema L.

CATEGORIES
Share This