Od septembra bolji uslovi za gimnazijalce

Od septembra bolji uslovi za gimnazijalce

Radovi na rekonstrukciji zgrade Gimnazije u Novom Pazaru trebalo bi da počnu krajem ove i budu završeni do početka nove školske godine, najavio je danas koordinator projekta Faruk Suljević za radio Sto plus.

On je radiju Sto plus rekao da će radovi koji ne ometaju normalno odvijanje nastave započeti pre kraja ove školske godine, dok će ostali biti izvođeni tokom letnjeg raspusta.

“Ukoliko se bude poštovala dinamika radova i ne bude nekih problema, očekujemo da sve bude završeno do septembra i početka nove školske godine”, izjavio je Suljević.

Rekonstrukcijom su predviđene promene stolarije i fasade na zgradi, a biće sanirane učionice, mokri čvorovi, izolacija na ravnom krovu i atrijumu, kao i stolarska radionica.

Osim toga, biće urađena sanacija i zamena radijatora i cevi, elektro-energetske instalacije, dimnih i temeparaturnih javljača požara, kao i telekomunikacione, signalne i hidrotehničke instalacije.

Novac za obnovu Gimnazije obezbedila je Kancelarija za javna ulaganja, a posao je poveren konzorcijumu koji čine firme “Iskop gradnja” i “Dacić prom” iz Novog Pazara i “Presek” iz Niša.

Oni su ponudom od 69,6 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost pobedili na tenderu lokalne samouprave Novog Pazara, a očekuje se da narednih dana sa njima bude potpisan ugovor.

Izvor: Radio Sto plus.

CATEGORIES
Share This