Od 15. juna električni tortineti će morati da imaju svoje nalepnice

Od 15. juna električni tortineti će morati da imaju svoje nalepnice

Od 15. juna, svi električni trotineti moraju imati svoje nalepnice, a dozvoljeno je njima upravljati samo osobama starijim od četrnaest godina. Za vozače koji ne budu imali odgovarajuće nalepnice, predviđene su kazne od 5000 do 20 000 dinara. Jeste li spremni za ovu promenu?

Šta je potrebno kako bi registrovali trotinet pitali smo stručnjaka koji se bavi upravo registracijom trotineta i drugih prevoznih sredstava.

“Kao prvo potrebno je da imamo specifikaciju o trotinetu. Poželjno je imati račun gde je kupljen, naravno lični kartu”, rekao je naš sagovornik, Lađar kontrolor, Almir Kolasinac.

Za sve one koje zanima koliko vremenski traje postupak registracije trotineta kao i cena istog, vreme koje ćete utrošiti za ovaj postupak je od pola sata do sat vremena, a cena registracija košta 3500 dinara.

”Jednom se radi i to je trajna nalepnica. U slučaju da se nalepnica izgubi mora se ponoviti opet ceo postupak,  a registracija trotineta košta 3500 dinara”, dodaje Kolašinac.

Novi pravilnik nalaže da vozači tortineta moraju imati najmanje četrnaest godina dok je kaciga obavezna za mlade do osamnaest godina.

O trotinetima i novim zakonima razgovarali smo i sa našim mladim sugrađanima:

”Žao mi je što neću voziti trotinet do četrnaeste godine, ali kada napunim četrnaest, voziću ga ponovo”, kaže devetogodišnji Ali.

“Ne znam stvarno zbog čega, praktičnije je bez, ne mogu svugde da nosim kacigu i prsluk”, rekao je šesnaestogodišnji Amar Halilović.

Dok mi čekamo našu nalepnicu, za one koji je ne budu imali kazna je od 5000 do 20 000 dinara.

Rok za registraciju električnih trotineta ističe u subotu, 15. juna, a do sada je u Novom Pazaru izdata samo 51 nalepnica za registraciju, bez koje ta prevozna sredstva neće moći da učestvuju u saobraćaju poručuju iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

 

 

CATEGORIES
Share This