OCD: Utvrditi odgovornost za dopremanje publikacije o Srebrenici u Kovid bolnicu

OCD: Utvrditi odgovornost za dopremanje publikacije o Srebrenici u Kovid bolnicu

Predstavnici devet organizacija civilnog društva zatražili su od Ministarstava zdravlja i odbrane da utvrde ko je u privremenu Kovid bolnicu u beogradskoj “Štark areni” dopremio veliki broj primeraka publikacije “Srebrenica – službena laž jedne epohe”.

Oni su u zajedničkom saopštenju zahtevali da se publikacija povuče iz kovid bolnice i svih drugih javnih mesta na kojima je izložena.

“Ako državne institucije Srbije ćute na propagandu čiji je cilj poricanje genocida u Srebrenici, to će biti znak više da su i danas na strani politike režima Slobodana Miloševića”, navodi se u saopštenju.

U tekstu “Trovačka literatura za obolele” autorke Une Sabljaković, objavljenom u nedeljniku “Vreme”, navodi se da su kovid pacijentima u Areni dostupne tri publikacije “Pečata”, među kojima i “Srebrenica – službena laž jedne epohe”.

U publikaciji piše da je brojka od 8.000 žrtva “napabirčena” uz osporavanje dokaza, iskaza svedoka i forenzičkih nalaza Međunarodnog krivčnog tribunala za bivšu Jugoslaviju (MKTJ).

RUBRIKE
Podeli