Novopazarska policija: “Zbog navika vozača u Novom Pazaru i 300 saobraćajaca bi bilo malo“ (VIDEO)

Novopazarska policija: “Zbog navika vozača u Novom Pazaru i 300 saobraćajaca bi bilo malo“ (VIDEO)

Nakon brojnih konkursa Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije, najveći broj primljenih kandidata doći će u Odeljenje saobraćajne policije, izjavila je danas načelnica Odeljenja saobraćajne policije, Irma Kolašinac, dodajući da zbog navika svih učesnika u saobraćaju u Novom Pazaru, “i 300 saobraćajaca ne bi bilo dovoljno“.
Na konferenciji za medije, zamenik načelnika Policijske uprave (PU) u Novom Pazaru, Milan Simić, komentarišući proporciju zaposlenih Srba i Bošnjaka u PU Novi Pazar, istakao je da se “intenzivno radi na promovisanju profesije u cilju motivisanja što većeg broja pripadnika nacionalnih manjina da se u većem broju prijavljuju na aktuelne konkurse“.

Načelnica Odeljenja saobraćajne policije govori da je uloga saobraćajne policije u gradu od suštinskog značaja za bezbednost građana, ističući da je smanjen broj saobraćajnih nezgoda ove godine u odnosu na prošlu, ali i da se svakodnevno trude da redovnom kontrolom učesnika u saobraćaju održe red i disciplinu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova itekako vodi računa o potrebama naše Policijske uprave, tako da od svih cifri prijavljenih kandidata, najveći broj njih će doći u odeljenje saobraćajne policije. Često obilazeći ulice našeg grada i prateći situaciju u saobraćaju, imam običaj da se našalim i kažem “da nas je 300 malo bi nas bilo“, imajući u vidu infrastrukturu našeg grada i navike vozača i ostalih učesnika u saobraćaju“, navodi Kolašinac.

Zamenik načelnika PU Novi Pazar ističe važnost promovisanja policijske profesije i podsticanja pripadnika nacionalnih manjina da se prijave na konkurs. On naglašava da je diverzifikacija kadrova od izuzetnog značaja za stvaranje inkluzivnog okruženja u policijskim snagama.

„Radimo na promovisanju profesije i motivisanju što većeg broja pripadnika nacionalnih manjina da se prijave na konkurs. Želimo da naša Policijska Uprava bude refleksija različitih zajednica koje služimo, zbog toga postoje i različite aktivnosti koje su bile otvorenog tipa za sve zainteresovane sugrađane u cilju motivacije za prijavljivanje“, izjavio je zamenik načelnika.

Očekuje se da će novi policijski kadrovi doprineti povećanju bezbednosti na putevima i unapređenju saobraćajne regulacije u Novom Pazaru i šire.

Podsećamo, saobraćajni policijski službenici Policijske uprave u Novom Pazaru su u junu, julu i avgustu, na teritoriji Grada Novog Pazara, sankcionisali ukupno 947 vozača zbog prekršaja nepropisnog parkiranja vozila.

Od 400 kontrolisanih vozila od strane pripadnika saobraćajne policije PU Novi Pazar, otkriveno je ukupno 328 prekršaja u zonama škola u okviru akcije “Škola“. Tokom septembra, kada je akcija i sprovedena, jedno dete je zadobilo lake telesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u zoni škole.

CATEGORIES
Share This