NOVI PAZAR Za mesec dana preko 300 prekršaja, jedno dete povređeno

NOVI PAZAR Za mesec dana preko 300 prekršaja, jedno dete povređeno

Od 400 kontrolisanih vozila od strane pripadnika saobraćajne policije PU Novi Pazar, otkriveno je ukupno 328 prekršaja u zonama škola u okviru akcije “Škola“, saznaje portal A1. Tokom septembra, kada je akcija i sprovedena, jedno dete je zadobilo lake telesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u zoni škole.

Saobraćajna policija u Novom Pazaru je ovom prilikom sankcionisala 25 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 114 vozača zbog nepropisnog parkiranja, kao i 94 zbog nevezivanja sigurnosnog pojasa.

Prema informacijama iz MUP-a, nije zabeleženo prekoračenje brzine u zonama škola, kao ni prekršaji u vezi sa nepoštovanjem svetlosne signalizacije.

Nisu evidentirani slučajevi u kojima se vozači nisu pridržavali prava prvenstva prolaza pešaka na pešačkim prelazima, kao ni prekršaji upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci u zonama škola.

“Saobraćajna policija nastaviće sa merama pojačane kontrole u zonama škola i u narednom periodu, kako bi se unapredila bezbednost dece u saobraćaju“, ističu iz MUP-a.

U akciji koja je tokom septembra ove godine sprovedena u cilju očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju, u Novom Pazaru je jedno dete zadobilo lake telesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u zoni škole. Na teritoriji Srbije, tri deteta zadobila su teške telesne povrede, a 13 dece lake telesne povrede, u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u zonama škola.

CATEGORIES
Share This