Novopazarka na Evropskom prvenstvu

Novopazarka na Evropskom prvenstvu

Novopazarka Hena Kurtagić nastupiće na predstojećem Evropskom prvenstvu u odbojci, nakon što ju je selektor Srbije Đovani Gvideti uvrstio na spisak odbojkaške reprezentacije.

Ona trenutno igra na poziciji srednjeg blokera u francuskom klubu Nant, koji je prethodne sezone bio na visokom trećem mestu na kraju ligaškog dela.

“Hena je mlada igračica sa velikim potencijalom, koji već primećuju veliki klubovi. Svojom visinom će doprineti našem bloku, u kojem je sjajna“, rekla je tada je Silven Kvinkvis, menadžerka Neptuna iz Nanta.

Ona je tom prilikom napustila obrenovački TENT,  u kojem je svoju profesionalnu karijeru započela 2019. godine sa svojih 15 godina.

Mlada sandžačka odbojkašica rođena je 2004. godine, a visoka je 195 centimetara. Sa mlađim selekcijama Srbije je osvajala medalje i gotovo uvek individualne nagrade. Sa nepunih 19 godina, ovog leta je sa seniorskom reprezentacijom išla na prvi turnir Lige nacija u Antaliju.

Pored nje, za srednje blokere selektor Gvideti je uvrstio Jovanu Stevanović, Minu Popović i Maju Aleksić.

Na spisku se nalaze i tehničari Maja Ognjenović i Bojana Drča, dva libera – Aleksandra Jegdić i Teodora Pušić, korektori Tijana Bošković i Ana Bjelica, kao i primači Sara Lozo, Bjanka Buša, Aleksandra Uzelac i Katarina Lazović.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni vicešampion Evrope će u utorak, 15 avgusta otputovati u Gent i igraće u A grupi sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom.

Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkašića održaće se od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji, a prva utakmica Srbije odigraće se u petak od 17 časova kada će se srpska reprezentacija sastati sa ukrajinskom.

Italija brani titulu prvaka, kada je pre dve godine u finalu savladala Srbiju, dok je Srbija osvojila zlatnu medalju 2019. godine.

CATEGORIES
Share This