Novopazarci troše manje struje u odnosu na prošlu godinu

Novopazarci troše manje struje u odnosu na prošlu godinu

Novopazarci su tokom ovih dana potrošili za trećinu manje struje, nego za isti period prošle godine, kažu za A1  iz Elektroprivrede Srbije.

Prema podacima u koje je naš portal imao uvid stoji, da opterećenja distributivnog sistema, što je za Ogranak Elektrodistribucija Novi Pazar proteklih dana bilo oko 60 MW.

„Maksimalno opterećenje za Ogranak Elektrodistribucija Novi Pazar tokom prošlegrejne sezone iznosilo je oko 91 MW“,navodi se u saopštenju.

Kako navode za naš mediji, ove investicije obezbediće bolje naponske prilike i stabilnije snabdevanje na teritoriji Ogranka Elektrodistribucije Novi Pazar.

„Što se tiče seoskih sredina, Ogranak Elektrodistribucija Novi Pazar konstantno preduzima aktivnosti na unapređenju naponskih prilika, pre svega kroz izgradnju trafostanica i rekonstrukciju niskonaponske mreže“, rečeno je za A1.

Podsećanja radi, dugovanja novopazarskih domaćinstava za isporučenu strujuju  iznose 741,1 milion dinara, dok privreda duguje 230,5 miliona dinara , što predstavlja ukupan dug od 971,6 miliona dinara.

Prema podacima u koje je A1 tada imao uvid, dugovanja na komercijalnom i rezervnom snabdevanju iznosi 194 miliona dinara. Po pitanju stabilnosti snabdevanja u „Elektroprivredi Srbije“ kažu da se električna energija bez problema isporučuje potrošačima. Nikakve restrikcije struje nisu ni planirane ni najavljene.

Amela Kuč

CATEGORIES
Share This