Novopazarci se udružili kako bi pomogli mladom Nedeljku (VIDEO)

Novopazarci se udružili kako bi pomogli mladom Nedeljku (VIDEO)

Humanitarna akcija organizovana za Nedeljka Komatinu iz Novog Pazara kako bi se njemu i njegovoj porodici olakšao put u London, u koji idu zbog operacije presađivanja bubrega uspešno je održana, navode organizatori. Oni dodaju da je na štandu prikupljena solidna suma novca.

Nedeljko Komatina, učenik Medicinske škole, prolazi kroz težak trenutak. Operacija presađivanja bubrega planira se u Londonu i troškovi same intervencije su pokriveni.

Međutim, stanovanje u Londonu povlači dodatne troškove za smeštaj, hranu i druge neophodne stvari.

Donator bubrega biće njegova majka. Potrebna su im sredstva za 4 meseca boravka u Londonu, a stan koji im je neophodan košta 5.000 evra mesečno.

Nedeljkovi prijatelji su se angažovali i postavili su štand na centru kako bi prikupljali novac.

Uz to, Nina Ristović, mlada srednjoškolka iz Ekonomske škole, odlučila je da danas organizuje humanitarni bazar.

“Nama nije bilo teško da svaki dan ovde budemo u dve smene kako bismo prikupili potrebnu sumu novca, a zahvaljujući humanim građanima Novog Pazara smo uspeli”, ističe Nedeljkova drugarica i odeljenja, Teida.

Na čelu odeljenja i iza vrednih drugara akcije stoji upravo razredna Milena Tlačinac.

”Uz Nedeljka sam bila sve vreme i kao roditelj sam doživljavala svaki njegov uspeh i pad. Zadovoljna sam odazivom sugrađana”, dodaje Tlačinac za portal A1.

Zbog praćenja postoperativnog toka i prilagođavanja organizma na novi organ, porodica Komatina u Londonu mora ostati najmanje četiri meseca.

Let je zakazan za 13. avgust, a operacija će biti 30. avgusta.

CATEGORIES
Share This