Novi Pazar za Nedeljka – Humanitarni bazar sutra

Novi Pazar za Nedeljka – Humanitarni bazar sutra

Humanitarni bazar biće organizovan sutra kod novopazarske “Pečurke” sa početkom u 12 časova, kako bi se srednjoškolcu Nedeljku Komatini iz Novog Pazara olakšao put u London, u koji ide zbog operacije presađivanja bubrega.

Nedeljko Komatina, učenik Medicinske škole, prolazi kroz težak trenutak. Operacija presađivanja bubrega planira se u Londonu i troškovi same intervencije su pokriveni.

Međutim, stanovanje u Londonu povlači dodatne troškove za smeštaj, hranu i druge neophodne stvari.

Donator bubrega biće njegova majka. Potrebna su im sredstva za 4 meseca boravka u Londonu, a stan koji im je neophodan košta 5.000 evra mesečno.

Nedeljkovi prijatelji su se angažovali i postavili su štand na centru kako bi prikupljali novac.

Uz to, Nina Ristović, mlada srednjoškolka iz Ekonomske škole, odlučila je pokrenuti akciju humanitarnog bazara.

“Dođite na bazar u petak i doprinesite ovom nesebičnom naporu za spašavanje života, jer samo zajedno možemo pomoći Nedeljku i njegovoj porodici da prevaziđu ovaj period”, navodi Nina u pozivu. 

Bazar će se održati u petak, na centru grada, kod “Pečurke” od 12 časova, a posetioci će moći da kupe knjige, slike i različite suvenire.

 

Ova humanitarna akcija je izuzetno važna kako bi se Nedeljku pružila podrška u ovim teškim vremenima i obezbedila potrebna sredstva za operaciju i oporavak.

CATEGORIES
Share This