Novopazarci konstantno u strahu od prirodnih nepogoda (VIDEO)

Novopazarci konstantno u strahu od prirodnih nepogoda (VIDEO)

Kada padne kiša u Novom Pazaru neizvesno je kakvo oštećenje će proizvesti i da li će se posledice odraziti samo na materijalnu štetu, a prizori poplava koje čine ulice neprohodnim mogu se zateći u različitim delovima grada.

Ovog puta naša ekipa je u ulici Save Kovačevića gde se građani često susreću sa ovakvim situacijama u kišnim periodima.

“Sada je opet opasnost velika. A i narod se malo plaši, za decu, za objekte, tako da se mora sanirati ovaj deo grada. Ipak je frekventno mesto. Da se deca ne bi plašila, ne daj Bože može i neko da se udavi”, rekao je meštanin ulice Save Kovačevića, Salahudin Hodžić.

Na pitanje šta kažu nadležni i koliko su uspeli da isprate situaciju, stanovnici ulice kažu da je u svakom slučaju intervenisanje mnogo značajnije pre nego što dođe do posledica vremenskih neprilika.

“Sad zasad niko nije dolazio. Međutim, oni malo kao ono, “navratićemo, doći ćemo, ekipe su na drugim mestima“. Ovde je baš rizično mesto, tako da
treba da se obiđe i obilazi. Čim je kiša jača da se
izađe na teren. Ne posle. Posle je kasno. Svi se javljaju kao pomoć, a kad nešto bude onda tu nema pomoći. Daj da se spreči dok kiša pada ili kad su oblaci već jači, dođe do nekog saniranja da se zaštiti bar koliko toliko”, rekao je Hodžić za naš portal.

Ispraćanjem maja kišni dani nisu otišli sa njim. U junu atmosfera nad Srbijom bila je veoma nestabilna, a pljuskovi sa grmljavinom bili su svakodnevna pojava, neretko sa jakim grmljavinskim olujama, poplavama i bujicama, koji su pričinili i materijalnu štetu. Sve je veća šteta pričinjena u ovim vremenskim nepogodama, a šteta koji je pljusak naneo za 30 minuta građani će ovde morati da saniraju nekoliko dana.

CATEGORIES
Share This