Novopazarci će piti kafu sa gradonačelnikom za Dan grada!

Novopazarci će piti kafu sa gradonačelnikom za Dan grada!

Brojne sportske aktivnosti, ali i kulturno-zabavne manifestacije, koje će biti usmerene pre svega na promociju novopazarskih vrednosti biće održane tokom naredene nedelje u Novom Pazaru u znaku obeležavanja Dana grada. Interesentna novina ove godine je da će Novopazarci  moći  popiti kafu sa gradonačelnikom koju će im on lično spremiti.

Obeležavanje 557.rođendana grada počinje već u nedelju ženskim rukometom u Hali sportova.  Pripremaju se likovne izložbe, književne večeri, ali i brojne manifestcije, koje će imati za cilj da predstave sve potencijale Novog Pazara.  Ovogodišnje obeležavanje Dana grada biće upriličeno raznim manifestacijama tokom nedelje u različitim oblastima. Jedna od novina je i predstavljanje učesnika manifestacije Festivala stvaralaštva mladih  na šetalištu na sam Dan grada 20. aprila.

“Cela nedelja biće posvećena proslavi Dana grada, već tradicionalno aktivnosti su usmerene na sve naše građane. Prirpemili smo bogatu ponudu, likovnih manifestacija, književnih večeri, Sajam socijalnog preduzetništva, Pazar na dar, sve su to manifestacije, koje će se održati na različitim lokacijama u gradu. Kampanja “Da Pazar zablista”, biće deo obeležavanja Dana grada u okviru “Eko festivala”, koji je planiran da se održi u četvrtak u gradskom parku. Sve ove aktivnosti dešavaće se do kraja nedelje. Organizator manifestacija je Grad Novi Pazar, a uključene su brojne kulturne i sportske institucije”, rekla je načelnica Informativnog odeljenja Gradske uprave Hana Salihagić.

Ove godine, planirana je sasvim nova aktivnost u okviru obeležavanja Dana  Grada, a to je “Kafa sa gradonačelnikom Novog Pazara”.

“To je jedan nov događaj za naše prilike. S obzirom da znamo koliko je gradonačelnik popularan među građanima, planirano je da organizujemo i jednu aktivnost, koju smo nazvali ”Kafa sa gradonačelnikom”. Tog dana, oni koji dođu imaće priliku da popiju kafu, sede i razgovaraju sa njim, a neki srećnici će imati priliku da probaju kafu, koju će gradonačelnik sam napraviti. Nadam se da će to biti događaj koji će svima prijati”, kaže ispred kabineta gradonačelnika Elmir Habibović.

Najveći broj manifestacija planirano je da se održe u petak 20.aprila . U obeležavanje Dana grada uključene su brojne institucije, Narodna biblioteka “Dositej Obradović”,  Istorijski arhiv “Ras”, Regionalno pozorište, Kulturni centar, Multimedijalni centar, muzej “Ras”, Turistička organizacija, Sportski savez, Sportsko sajamska ustanova “Pendik”, Kancelarija za mlade, ali i Centar za decu i omladinu “Duga”.

Raspored događaja za Dan grada

15. april (nedelja)
Ženski rukomet, Hala Sportova

16. april (ponedeljak)
9h Otvaranje izmenjene stalne postavke, Muzej Ras
10h Otvaranje izložbe „Bujrum u Novi Pazar“, Gradski trg
10h-18h „Pazar na dar“, Šetalište

17. april (utorak)
12h Dani otvorenih vrata, Arhiv Ras
18:30h Promocija monografije Selima Šaćirovića „Prirofne i antopogene vrednosti Novog Pazara“, Gradska biblioteka
20h Veče poezije Yunus Emre, Turski kulturni centar

18. april (sreda)
12h „Sport u škole“, Rekreacioni centar
18:30h Promocija stvaralaštva Huseina Bašića, Gradska biblioteka
19h Književno veče i dodela nagrada za najbolju pesmu, Centar Duga

19. april (četvrtak)
10h Sajam socijalnog preduzetništva, Dom omladine
10h Takmičenje recitatora osnovnih i srfednjih škola, Gradska biblioteka
12h Eko festival, Gradski park
19h Pozorišna predstava „Deportacija“, Kultuni centar

20. april (petak)
9:15h Dan sporta „Brzinom do zvezda“, Atletski stadion
10h Svečana sednica Skupštine grada
11h Završna manifestacija projekta „Preuzmi inicijativu“, Šetalište
12h Kafa s gradonačelnikom, Sebilj
12h-14h Sajam virtuelnih preduzeća Ekonomsko-trgovinske škole, Šetalište
14h Karneval mladih, Šetalište
20h Godišnja izložba SULU, Galerija MMC
20h Finale Festivala stvaralaštva mladih, Šetalište

21. april (subota)
10h Međunarodni memorijalni turnir u tavli, Hotel Vrbak

CATEGORIES
Share This