Novopazarac počeo štrajk glađu ispred Opšte bolnice, Mahmutović naredio da ga sklone (video)

Novopazarac počeo štrajk glađu ispred Opšte bolnice, Mahmutović naredio da ga sklone (video)

Novopazarac Ruždija Šabotić  počeo je jutros sa štrajkom glađu ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru kako bi skrenuo pažnju na loše stanje u toj ustanovi.

Šabotić je počeo da štrajkuje glađu ispred dijagnostičkog centra Opšte bolnice, u kojoj je smeštena kancelarija direktora ove institucije – dr Meha Mahmutovića.

Međutim, veliki broj pripadnika privatnog obezbeđenja i policije jutros je ubeđivalo Šabotića da se skloni iz kruga bolnice, koji je, navodno “crvena zona”, mada je Šabotić seo ispred dečijeg odeljenja, koji je “zelena zona”.

Obezbeđenje je pokušalo i da odvede Šabotića na silu, ali je policija na kraju ubedila novinara da se skloni, pa je on štrajk nastavio ispred doma zdravlja, a pripadnici obezbeđenja bolnice su predstavnike medija jutros uklonili iz kruga OB Novi Pazar i zabranili da profesionalno izveštavaju sa lica mesta.

Šabotić ističe da su njegovi zahtevi ali i svih građana je da se  konačno izađe sa tačnim brojem” preminulih od posledica koronavirusa, “bez peglanja podataka”.

On zahteva i da se javnost Novog Pazara i cele zemlje obavesti za šta su potrošene donacije kao i da se smeni direktor Opšte Bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović i njegovi najbliži saradnici.

https://www.facebook.com/a1tvnet/videos/365253741151465/

 

 

 

RUBRIKE
Podeli