Novom Pazaru zvanično uručena nagrada EDEN za izuzetnu destinaciju Evrope u Srbiji!

Novom Pazaru zvanično uručena nagrada EDEN za izuzetnu destinaciju Evrope u Srbiji!

Novom Pazaru i  zvanično  je uručena nagrada EDEN za izuzetnu destinaciju Evrope u Srbiji,što ovaj grad svrstava u samo 18 dobitnika iz cele Evrope. Nagrada je uručena gradonačelnuku Nihatu Biševcu.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac,  rekao  je da će Novi Pazar ubuduće zauzimati značajno mesto na turističkoj mapi Evrope što će, kako je istakao, rezultirati i dolaskom većeg broja turista.

„Lep je ocećaj danas u Briselu biti Novopazarac gde je Evropska komisija dodelila priznanje EDEN a izuzetnu destinaciju Evrope u Srbiji što će doprineti razvoju turizma.otvaranju novih radnih mesta,zapošljevanja , a sve u cilju  bržeg ekonomskog razvoja Novog Pazara.“ rekao je Biševac.

Direktorka Turističe organizacije Novog Pazara Ljiljana Lešević kazala je da je Novi Pazar ovakvu nagradu odavno zaslužio, te da će ovime biti otvorene mnoge mogućnosti za unapređenje ovdašnje turističe ponude.

„Turistička organizacija Novog Pazara ostvarila je istorijski uspeh u toku svog funkcionisanja donevši svom gradu titulu izuzetnu destinaciju Evrope u Srbiji. Novi Pazar će biti prepoznatljiv od sada u okviru EDEN mreže i nadamo se da ćemo ovim otvoriti mnoge mogućnosti za unapređenje naše turističke ponude i da  ćemo privući što veći broj turista.“,rekla je Lešević

Podsetimo, konkurs je sprovela Turistička organizacija Srbije, a tema je bila ’’kulturni turizam”.

Poseban naglasak je stavljen na materijalno kulturno nasledje na listi nepokretnih dobara Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, na listi UNESKO kulturne baštine i u okviru tematskih kulturnih ruta.

Izabrane destinacije u Srbiji biće uvrštene su u ’’Mrežu izuzetnih destinacija Evrope”, i promovisane na međunarodnom planu kroz posebnu publikaciju posvećenu ovom projektu, kao i putem sajta Turističke organizacije Srbije, Evropske komisije i društvenih mreža.

Izvor : A1/RTV

CATEGORIES
Share This