Novogodišnja noć u Novom Pazaru protekla mirno

Novogodišnja noć u Novom Pazaru protekla mirno

Novu godinu na centralnim gradskim ulicama, trgu i šetalištu dočekao je veliki broj Novopazaraca. Iako je organizovanog dočeka Nove godine bilo je samo u nekoliko novopazarskih ugostiteljskih objekata, noćnih klubova i nargila barova.

Kako navode iz PU Novi Pazar, novogodišnja noć protekla je mirno, bez većih incidenata i narušavanja javnog reda i mira.

Grad Novi Pazar i ove godine umesto za organizovanje Novogodišnjeg dočeka novac iz bužeta, u iznosu od šest miliona dinara, preusmerio je na one kojima je podrška najpotrebnija.

Odlukom Gradskog veća, a na inicijativu gradonačelnika Nihata Biševca, tradicionalnom prazničnom poklonu radovaće se mališani sa retkim i malignim bolestima, deca sa smetnjama u razvoju i deca bez roditeljskog staranja.

Novi Pazar od 2016. godine  novac za proslavu nove godine usmerava na decu bez roditeljskog staranja.

Direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Mujo Šaćirović  je u telefonskom razgovoru za portal A1  nedavno je rekao da ove godine neće biti dekorativne rasvete za novogodišnje praznike, a takva odluka doneta je usled mera štednje zbog energenstke krize.

”Iako se približava sezona odmora i božićnih i novogodišnjih praznika, ove godine u skladu sa merama Evrope, Republike Srbije, tako je i Novi Pazar doneo odluku da se neće raditi dekorativna rasveta”, rekao je Šaćirović.

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su  budžet za narednu godinu u iznosu od oko 3,6 milijardi dinara, uz planirani suficit u iznosu od 100 miliona dinara.

Gradonačelnik Novog Pazar Nihat Biševac kaže da je budžet ovog grada najvažniji dokument kojim se planiraju prihodi i rashodi za narednu godinu, a kako ističe, želje su mnogo veće od mogućnosti, odnosno da su potrebe veće nego što ima novca u budžetu, te je važno odrediti prioritete za šta će se novac trošiti.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This