Novi Pazar: Obezbeđene stipendije za 410 učenika

Novi Pazar: Obezbeđene stipendije za 410 učenika

Udruženje građana “Svetionik” iz Novog Pazara prikupilo je oko 17 miliona dinara za 410 godišnjih stipendija za učenike iz Srbije i Crne Gore.

Kampanja „Omogući stipendiju“ trajala je tri meseca, a od prikupljenog novca stipendiraće se 149 studenata, 71 srednjoškolac i 190 osnovaca sa dobrim ocenama.

“Ove godine na konkursu je pristiglo 813 aplikacija, tako da je pred komisijom bio prilično težak zadatak prilikom odabira dobitnika stipendije. Jedna od novina ove godine je ta što smo omogućili stipendije i osnovcima”, navode u Svetioniku.

Ističu da je kampanja uspela zahvaljujući plemenitoj ideji građana i želji za ulaganjem u obrazovanje, mladost i zajednički, kolektivni razvoj.

Stipendisti, kojih je najviše iz Novog Pazara, Tutina, Raške, Sjenice, Priboja, Berana, Pljevlja, Prijepolja, Nove Varoši, Rožaja i Bijelog Polja, mesečno će u ovoj školskoj godini dobijati po šest hiljada dinara.

Ovo je 12. godina tokom koje “Svetionik” stipendira učenike iz socijalno ugroženih porodica i bez roditeljskog staranja (jetime).

RUBRIKE
Podeli