Novčana sredstva za studente i decu obolelu od retkih i malignih oboljenja

Novčana sredstva za studente i decu obolelu od retkih i malignih oboljenja

Ukupno 89 studenata sa teritorije Novog Pazara dobiće stipendije u školskoj 2023/2024.godini, a novčanu pomoć u iznosu od 100.000 dinara dobiće 47 porodica čija deca boluju od retkih i malignih oboljenja, usvojeno je na trećoj redovnoj sednici Privremenog organa Grada Novog Pazara. 

Odluka o dodeli novčanih sredstava deci oboleloj od malignih i retkih bolesti bila je praksa i prethodne četiri godine.

“Grad Novi Pazar podržaće svaki vid institucionalnog organizovanje usmerenog za podršku i pomoć porodicama dece obolele od retkih bolesti, u cilju unapređenja sistemske podrške obolelima i njihovim porodicama“, navodi se na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Privremenog organa, Nihata Biševca.

Na konkursu za dodelu stipendija raspisanom sredinom oktobra ove godine pravo da se prijave imali su studenti sa prebivalištem na teritoriji Novog Pazara koji se školuju na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija ili na državnim univerzitetima u inostranstvu, sa položenim svim ispitima iz prethodne godine i ostvarenom prosečnom ocenom od najmanje devet.

Grad će na godišnjem nivou izdvojiti 60 000 dinara po stipendisti, što je na mesečnom nivou iznos od 5000 dinara.

“Novi Pazar je studentski grad, vodimo računa o mladima i njihovoj budućnosti i  stipendije, koje ove godine dodeljujemo po šesti put, postale su tradicija. Studenti bez oba roditelja koji su konkurisali za stipendije iz gradskog budžeta ostvaruju to pravo, bez obzira na prosečnu ocenu ostvarenu tokom dosadašnjeg školovanja“, rekao je predsednik Privremenog organa, Nihat Biševac.

Na jučerašnjoj sednici je, osim prethodno napomenutih stvari, usvojen i predlog Komisije za sport, o preraspodeli budžetskih sredstava u ovoj oblasti.
CATEGORIES
Share This