Nikada više turista u Novom Pazaru (VIDEO)

Nikada više turista u Novom Pazaru (VIDEO)

Turistička sezona ove godine u Novom Pazaru počela je uspešnije nego ikada, to govore gužve u gradu ali i predstavnici turističkih organizacija.

Ovog leta prognozira se da će broj turista biti mnogo veći u odnosu i na prošlu godinu u kojoj je grad Novi Pazar imao čak 30% veći broj turista nego što je to bilo prethodnih godina.

“Vidimo već sada na početku sezone da će ova sezona nadmašiti prethodnu u broju dolazaka iako prethodne sezone smo u odnosu na pretprošlu smo imali 30% veći broj turista, tako da ipak očekujemo da će i ova sezona biti još uspešnija”, ističe Irfan Nurković, turistički vodič ispred Turističke organizacije u Novom Pazaru.

U Novi Pazar turisti dolaze iz celog sveta.

“Najviše turista u Novom Pazaru imamo iz Bosne i Hercegovine, zatim iz ostalih gradova Srbije a onda imamo Turske, Nemačke, Hrvatske”, dodaje Irfan Nurković, turistički vodič.

U prilog tome da je ove godine započeta uspešna turistička sezona u Novom Pazaru govore i popunjeni kapaciteti u hotelima.

”Jako smo zadovoljni, kompletna naša ekipa je zadovoljna, sa obzirom da je ovih dana hotel potpunjen odnosno svi kapaciteti hotela su popunjeni”, rekao je vlasnik hotela Ideal deluxe.

Ako se po jutru dan poznaje onda će ovo leto u Novom Pazaru biti preplavljeno turistima iz čitavog sveta.

CATEGORIES
Share This