Nevladina organizacija Svetionik prikupila 19,5 miliona dinara za stipendije

Nevladina organizacija Svetionik prikupila 19,5 miliona dinara za stipendije

Nevladina organizacija Svetionik je danas dodelila 410 stipendija mladim studentima, srednjoškolcima i osnovcima. Pored stipendija, izabrani kandidati dobijaju priliku za dalje neformalno obrazovanje.

Jedan od glavnih koordinatora Udruženja Svetonik, Mirza Aličković, komentariše da je zadovoljan ovogodišnjom kampanjom koja pokriva 410 stipendija.

Koordinator Udruženja Svetionik, Mirza Aličković

„Ove godine uspešno smo završili kampanju, imamo oko 410 stipendija. Drago nam je što se toliki broj donatora odazvalo i omogućilo da toliki broj studenata i učenika ove godine dobije stipendiju.“ , kaže koordinator za A1.

„Kampanjom „Tvoja Stipendija“ zadovoljan sam, kako ja, tako i cela ekipa Udruženja Svetionik, samim tim da smo prikupili 19,5 milliona dinara, govori činjenica da narod, odnosno, naša zajednica koja nas podržava i ima poverenja u nas i ovom prilikom bih se zahvalio svim privatnim donatorima, firmama i preduzećima koj su podržali ovaj projekat, ali i našoj dijaspori koja isto stoji iza ovog projekta.“, kaže Mirza Aličković.

„Pored običnog programa stipendiranja  gde studenti dobijaju finansijsku podršku, u okviru peojekta „Tvoja Stipendija“, mi smo osmislili programkoji se zove „Jačanje kapaciteta stipendista“ i tu imaju dva polja na kojima oni mogu da odaberu u kojem smeru žele da se usavršavaju. Jedan je akademske veštine, gde dobijaju obuke : kako napisati CV, kako pokrenuti preduzetništvo, kako koristiti za posao ili prošle godine smo imali Školu debate kao i Školu novinarstva. Sa druge strane imamo obuke u vezi mentalnog zdravlja, gde su mladi imali priliku da se usavršavaju, odnosno, spoznaju šta to znači „emocija“, kako da se nose sa emocijama, kako da se bore sa anksioznošću ili depresijom.“ saopštava Mirza za A1. 

 

 

 

CATEGORIES
Share This