Nepoznata lica pokušala da zapale auto efendije Suljevića

Nepoznata lica pokušala da zapale auto efendije Suljevića

Nepoznata lica pokušala su da zapale vozilo predsedniku Mešihata Islamske zajednice Srbije Hasibu Suljeviću ispred  njegove kuće,potvrđeno je za A1 u policiji.

Kako saznajemo oni su došli džipom  crne boje ispred njegove kuće gde je jedan od njih izašao sa kantom benzina od 5 litara nakon čega je počeo da poliva vozilo od Suljevića.

U trenutku kada je polivao vozilo izašao je sinovac od Hasiba Suljevića  koji je zatekao počinioca ,koji je odmah krenuo u bekstvo. Pošto je bratac od Suljevića krenuo za njim ,nepoznata osoba koja je želela da zapali vozilo ,izvadila je pištolj  i počela da puca u pravcu bratanca i ulazi u džip i beže u pravcu Ribarića.

Policija radi na otrkivanju pocinilaca.

Predsednik Mešihata Islamske zajednice (IZ) Sandžaka Hasib Suljović  rekao je za A1 da je oko 1:20 posle ponoći  čuo nekoliko pucnjeva.

„Otvorio se prozor i video sam dvojicu-trojicu mladića, gde je jedan od njih rekao pucaj. Među njima video  sam dvojicu bratanaca i još treću osobu koji nisam mogao da prepoznam  iako je bilo uličnog osvetljenja.Nakon toga sam izašao  i saopštili su mi da je neko hteo da zapali moje vozilo.“kaže Suljević.

On dodaje da je  napad na njega sličan napadu na imama Nezira Salihovića,ali se ovaj na sreću završio bez posledica.

“ Ako se  pronađu počinioci   lako je identifikovati  nalogodavce. U suprtonom , bojim se  da je ovo samo početak nekog razračuna u kojem moj kolega,ja ili neka nova potencijalna meta neće biti mirna a ni ostali građani. Celu noć ni moj komšiluk nije bio miran nakon pucnjave“  rekao je Suljević.

Polcija je izašla na lice mesta i obezbeđivala je taj prostor celu noć.

 

 

CATEGORIES
Share This