Nastavljen tender za rekonstrukciju Opšte bolnice

 Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki donela je odluku da se obustavi zahtev za zaštitu prava koji je kompanija “A.R.J. Technology” iz Novog Sada uložila na tender za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata Opšte bolnice u Novom Pazaru, pa je tenderska procedura nastavljena i zainteresovani ponuđači do 18. oktobra mogu konkurisati za dobijanje tog posla procenjene vrednosti preko 5 milijardi dinara.

Ovu odluku za portal A1 potvrdio jer šef kabineta gradonačelnika Novog Pazara Samir Lekić.

Tender, kojim je bila predviđena izgradnja novog objekta odeljenja psihijatrije, kotlarnice i trafo stanice, kao i dogradnja i rekonstrukcija internog odeljenja, hirurgije i zgrade Doma zdravlja, suspendovan je 14. septembra, nakon što je novosadska kompanija podnela zahtev za zaštitu prava tražeći da se sve aktivnosti u postupku javne nabavke zaustave.

Prema podacima, do kojih je naš portal nezvanično došao, interesovanje za taj posao pokazalo je nekoliko velikih kompanija koje su, prema podacima Uprave za javne nabavke, u više navrata od naručilaca tražile dodatne informacije, iznosile zamerke na postavljene uslove i zahtevale njihove izmene smatrajući ih neopravdanim.

Rekonstrukcijom postojećih objekata, pored nadogradnje i proširivanja prostornih kapaciteta, predviđena je i kompletna zamena dotrajalih instalacija.

RUBRIKE
Podeli