Nastavlja se borba za zdraviji Novi Pazar (video)

Nastavlja se borba za zdraviji Novi Pazar (video)

Članica inicijative “Za zdrav Novi Pazar” Nusreta Brunčević  i organizatori nedavnog protesta predali su, danas, zahteve građana lokalnoj samoupravi kojima traže da se hitno zaustave i spreče buduća zagađenja, ne samo reke Raške, već i svih ostalih reka koje protiču kroz Novi Pazar, kao i da se pokrenu odgovarajući postupci protiv odgovornih lica. Jedan od zahteva građana odnosi se i na smenu aktuelnog rukovodstva “Gradske toplane”. Predstavnici inicijative “Za zdrav Novi Pazar” traže od Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) da dostavi izveštaj o uticaju ekološke katastrofe na zdravlje ljudi i stanje životne sredine u Novom Pazaru. Ukoliko zahtevi ne budu prihvaćeni, ova grupa građana nastaviće, i dalje, borbu za zdraviji Novi Pazar.

Podsećanja radi, novopazarska policija juče je podnela  Osnovnom javnom tužilaštvu krivične prijave protiv rukovodilaca “Gradske toplane” zbog zagađenja reke Raške izazvanog izlivanjem mazuta iz tog javnog preduzeća, prenosi Sto plus radio. Prema saznanjima tog radija, krivične prijave podnete su protiv vršioca dužnosti direktora “Gradske toplane” Nemanje Mančića (39) i tehničkog direktora Suada Suljkovića (47).

Mančiću i Suljkoviću stavljeno je na teret da su delo izvršili iz nehata (stav 2, člana 260 Krivičnog zakonika), a za koji je zaprećena novčana ili kazna zatvora do dve godine.

Aiša Alić

RUBRIKE
Podeli