Nasilje na internetu i vršnjačko nasilje najveći problemi učenika Tehničke škole i Gimnazije!

Nasilje na internetu i vršnjačko nasilje najveći problemi učenika Tehničke škole i Gimnazije!

Nasilje na internetu, ekološka bezbednost, vršnjačko nasilje neki su od problema, koji su učenici Tehničke škole I Gimnazijie u Novom Pazaru izneli kao priorietet kada su upitanju bezbednosni  problemi u školi, ali i lokalnoj zajednici i to  u okviru radionica koje  je organizovala Akademska inicijativa Forum 10  uz pomoć Ambasade Velike Britanije i Misije OEBS-a  u Srbiji.

Tom prilikom predsednik Saveta za bezbednost Grada Novog Pazara Hajrudin Hajrović je mlade upoznao sa aktivnostima i ključnim tačakama Strategije bezbednog Grada i razgovarao o njihovim problemima i rizicima sa kojima se susreću u svom okruženju.

“Savet za bezbednost grada je savetodavni ili stručni organ Skupštine grada Novog Pazara, koji je formiran da unapredi sve aspekte ljudske bezbednosti , da Novi Pazar učini boljom, lepšom i bezbednijom sredinom. Želja nam je da danas u opuštenoj atmosferi iznesete, koji su to problemi koji vas brinu kao učenike, sutra roditelje svako sa svog aspekta da analiziramo bezbednosnu situaciju”, rekao je Hajrović.

Programski koordinator Akademske inicijative „Forum 10“. Fahrudin Kladničanin ističe da je cilj projekta  Aktivni mladi za bezbednu zajednicu da se u nekim budućim dokumentima nađu problemi mladih, kako bi bezbednost   u lokalnoj zajednici bila unapređena.

“Ovo je bila jedna interaktivna rasprava, dijalog o tome kako mladi participiraju problem bezbednosti. Oni su izneli svoja viđenja . Gospodin hajrović je tu da prihvati sve te predloge koje su mladi izneli, kako bi se oni implementirali u neke buduće akcione planove I document, koje savet donosi u cilju unapređenja bezbednosti svih građana. Sa učenicima Tehničke škole smo razgovarali o bezbednosti u školi I postojanju vršnjačkog nasilja, a sa učenicima Gimnazije o takozvanom “sajber buling“ ili vršnjačko nasilje u virtuelnom svetu, koje je sve više prisutno ne samo kod nas već u celom svetu”, rekao je Kladničanin.

 

Izvor: A1/RTV

CATEGORIES
Share This