Nakon više od dve decenije pravne borbe nana Fata dočekala pravdu

Nakon više od dve decenije pravne borbe nana Fata dočekala pravdu

U Konjević Polju jutros je počelo rušenje pravoslavne crkve iz dvorišta nane Fate Orlović. Nakon više od dvije decenije pravne borbe nana je dočekala pravdu.U momentima qrušenje spomenute crkve došlo ke do pogoršanja njenog zdravlja , verovatno zbog emocija,kako tvrde članovi njene porodice, a koje je ionako u poslednje vreme nije zadovoljavajuće.

Njena ćerka Hurija je tražila i lekarsku pomoć, a informacija je stigla i do predsednika Skupštine opštine Srebrenica Ćamila Durakovića koji je kontaktirao medicinskog radnika Sulju Čakanovića koji je odmah otišao na teren.
Čakanović je nakon kućne posete rekao da su kod nane Fata vitalni organi dobro i da nema potrebe za hitnom intervencijom.
– Njene vitalne funkcije su dobre, i nana Fata se danas posebno raduje jer je dočekala pravdu. I njena čvrsta odluka je da ostaje u Konjević Polju. Nažalost, kod nas u regiji je problem nedostatak lekara bošnjačke nacionalnosti jer nemamo doktora koji će raditi na terenu u ovakvim situacijama. Veći teret snosim ja s obzirom da neretko pružam ovakve vrste usluga. Vlada Kantona Sarajevo je na pravom putu sa usvajanjem zakona o pomoći povratnicima u Srebrenici i mislim da ovakav vid pomoći treba biti proširen na više nivoe vlasti – kazao je Čakanović.
Hurija Karić putem telefona je potvrdila da je nana zajedno s njom u svojoj kući, te da ne izlaze iz kuće.
Izmeštanje crkve još traje, a nepoznato je gde će biti sagrađena ponovo.

Izvor:N1

Foto:Fena

 

RUBRIKE
Podeli