Načelnik ginekologije u Novom Pazaru osporava priče o higijeni, ali ne krije probleme sa manjkom kadra i komunikacijom (video)

Načelnik ginekologije u Novom Pazaru osporava priče o higijeni, ali ne krije probleme sa manjkom kadra i komunikacijom (video)

Ginekološko-akušersko odeljenje u Novom Pazaru najsavremenije je odeljenje u Srbiji i netačne su informacije o higijeni, rekao je danas na konferenciji za medije načelnik tog odeljenja Avdul Škrijelj. On dodaje da su najveći problemi nedovoljan broj zaposlenih i komunikacija.

Naš portal sproveo je anketu, čiji su podaci pokazali da je blizu 80 odsto žena u Novom Pazaru imalo  loše iskustvo tokom porođaja. Tim povodom oglasio se načelnik ginekološko-akušerskog odjenja, negirajući pojedine navode.

“ Najviše me je pogodila priča oko higijene. To nisu tačne tvrdnje, jer lično svakog dana prvo proveravam toalete i celokupmnu higijenu. “ rekao je Škrijelj.

On je dodoa da je njihov najveći problem nedostatak kadra.

“Mi ne možemo bolje, u ovom trenutku. Imamo po šest-sedam dežurstava. Naši lekari nemaju više ni snage ni moći da sada svakog dovode za ruku i da kažu ’dobar dan’.  Dobili smo osam specijalazanata, ali i to je malo. Ovo je jedina bolnica u kojoj radimo sa jednim lekarom na dežurstvu, zbog kadra. Nekada je ovde dežuralo nas četvoro, ovde smo radili po 40 sati. Trenutno stanje ide ka boljem. Kadar je najbitnija stvar u svakoj priči“, rekao je Škrijelj.

Ono u čemu se složio sa anketiranim ženama jeste da treba poraditi na komunikaciji.

„Istina je da postoji taj problem malo komunikacije. To treba promeniti i zaista se trudim“, istakao je Škrijelj.

On je pozvao porodilje da mu se obrate kada imaju problema, odnosno ukoliko su nezadovoljne odnosom zaposlenih.

“Nezadovljni pacijenti mogu i treba da pišu primedbe, a ne da to iznose po društvenim mrežama. Zašto? Zato što to čitaju neke nove, mlade trudnice koje treba da dođu kod nas i koje su nepriipremnljene. Treba da znate da je prag bola različit kod svakog čoveka“, zaključio je Škrijelj.

Skoro 600 žena odgovorilo je u roku od 48h na anketu A1 o svojim iskustvima na ginekološko-akušerskom odeljenju u Novom Pazaru. Anketa je anonimnog karaktera a uvid u rezultate iste imate u odvojenom članku “ Anketa koja potresa: Trudnice razotkrivaju tajne ginekološko-akušerskog odeljenja u Novom Pazaru! „

Celokupnu konferenciju možete pogledati na  videu ispod ovog članka.

 

CATEGORIES
Share This