Na kojim departmanima na IUNP-u su popunjene kvote prijavljenih kandidata? (VIDEO)

Na kojim departmanima na IUNP-u su popunjene kvote prijavljenih kandidata? (VIDEO)

Drugi upisni rok na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru (IUNP) počeo je u ponedeljak, a trajaće do 15. septemnbra. Na Departmanu za umetnost, kao i na Departmanu za računarske tehnike kvote su popunjene, rekla je danas za portal A1 portparolka tog Univerziteta, Aiša Bakić. 

Ona dodaje da je pozitivno iznenađena brojem prijavljenih kandidata, s obzirom na to da su u toku godišnji odmori i da upisni rok traje još 20 dana.

“Kao univerzitet trudimo se da približimo svoj rad mlađima i budućim studentima. Nadam se da smo kao univerzitet srušili barijere i predrasude jer nikada nismo ni bili univerzitet zatvorenog tipa, i drago mi je da to mlađe generacije prepoznaju“, navodi Bakić.

Prijemni ispit za prijavljene kandidate biće 16. septembra, kako je najavljeno, a konačne rang liste primljenih kandidata koji su konkurisali u septembarskom upisnom roku biće već 18. septembra.

Podsećamo, interesovanje budućih studenata za ovaj Univerzitet beležio je rekordan broj prijavljenih u prvom, junskom upisnom roku, najviše u poslednjih 10 godina.

IUNP organizuje dva upisna roka na šest departmana, a iznos školarine neće biti promenjen, rečeno je iz te ustanove. Oni ističu da mahom najmanje interesovanje proteklih godina beležili su jezički smerovi, ali da ova godina donosi promene. Osim popularnih smerova, veliko interesovanje pokazuje upis na smerovima kao što su Ekonomija, Pravo, Vaspitač i Informatika.

“Najatraktivniji je svakako smer za grafički dizajn koji ima najviše prijavljenih kandidata. Radi se o smeru koji je uveden pre dve godine i koji je tek ove godine napravio “bum“. Kao univerzitet gledamo da pratimo trendove na tržištu i studentima ponudimo ono što će zaista doneti njima i dobru karijeru i zaradu nakon završenih studija tako da je to najpopularniji smer. Svakako ne zaostaju ni ostali smerovi. Ono što je pozitivno iznenađenje jeste i da na jezičkim smerovima, koji su u proteklih godina bili u zaostatku za ostalima, imamo zaista solidan i dobar broj prijavljenih kandidata“, ispred IUNP-a govori Haris Zogić.

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru prošle godine je obeležio 20 godina postojanja.

CATEGORIES
Share This