IUNP upisao najveći broj studenata u poslednjih 10 godina (VIDEO)

IUNP upisao najveći broj studenata u poslednjih 10 godina (VIDEO)

Interesovanje budućih studenata beleži rekordan broj prijavljenih na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, najviše u poslednjih 10 godina, rečeno je danas iz te ustanove. Oni dodaju da s obzirom na to da još nije kraj junskog upisnog roka kažu da je “70% kvote prijava već popunjeno“.

Ispred IUNP-a kažu da u ovoj godini očekuju veliki broj budućih brucoša i dodaju još i da je “konkurencija ogromna“ kao i da “može da se desi da ne bude dovoljno slobodnih mesta za sve zainteresovane“.

“Što se tiče junskog upisnog roka interesovanje je izvanredno. Već imamo 70% popunjene kvote prijavljenih kandidata, što znači da je ovo najbolja upisna kampanja u proteklih 10 godina što se tiče univerziteta u Novom Pazaru. Prijemni ispit je u subotu, ovu koja nam dolazi, u 11:00 sati, gde će kandidati koji su se prijavili u junskom roku izaći i polagati prijemni ispit i na taj način rangirati sebe na listi. Nakon toga, nakon odmora, nakon avgusta, kreće septembarski upisni rok, gde će takođe studenti predavati dokumentaciju i gde će biti drugi prijemni ispit“, ispred IUNP-a rekao je Haris Zogić.

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru organizuje dva upisna roka na šest departmana, a iznos školarine neće biti promenjen, zaključuju sa IUNP. Oni ističu da mahom najmanje interesovanje proteklih godina beležili su jezički smerovi, ali da ova godina donosi promene. Osim popularnih smerova, veliko interesovanje pokazuje upis na smerovima kao što su Ekonomija, Pravo, Vaspitač i Informatika.

“Najatraktivniji je svakako smer za grafički dizajn koji ima najviše prijavljenih kandidata. Radi se o smeru koji je uveden pre dve godine i koji je tek ove godine napravio “bum“. Kao univerzitet gledamo da pratimo trendove na tržištu i studentima ponudimo ono što će zaista doneti njima i dobru karijeru i zaradu nakon završenih studija tako da je to najpopularniji smer. Svakako ne zaostaju ni ostali smerovi. Ono što je pozitivno iznenađenje jeste i da na jezičkim smerovima, koji su u proteklih godina bili u zaostatku za ostalima, imamo zaista solidan i dobar broj prijavljenih kandidata“, dodaje Zogić.

Svi koji ne budu imali prilike da dokumentaciju predaju u junskom roku, moći će to da urade u septembarskom. Inače, krajem ove nedelje, u subotu 8. jula, budući studenti će prijemni ispit polagati u 11 časova.

Podsećanja radi, Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru prošle godine je obeležio 20 godina postojanja.

CATEGORIES
Share This