Na Gradini zaplenjeni laptopovi i parfemi vredni 55.000 evra

Carinici su na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja novih laptop računara i francuskih parfema u vrednosti oko 55.000 evra. Prekršaj je otkriven kada se na izlaznoj strani za redovnu kontrolu prijavio autobus stranih registarskih oznaka, kojim su samo tri putnika i trojica vozača putovala iz Nemačke ka Turskoj, saopštila je Uprava carina.

Iako su putnici i vozači prethodno tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje, autobus je ipak izdvojen za detaljan pregled.

U unutrašnjosti autobusa je, kako se navodi, pronađeno šest torbi u kojima je bila neprijavljena roba.

Kod zadnjih sedišta u autobusu su pronađene tri torbe sa ukupno 25 različitih laptopova robne marke ”HP”, ukupne vrednosti oko 39.000 evra.

Potom su i ispod sedišta otkrivene još tri torbe u kojima su bila 52 originalna francuska parfema robne marke ”Maison Francis Kurkdjian”, čija je vrednost prema cenama koje su bile na svakom pojedinačnom pakovanju, procenjena na oko 16.000 evra.

Kao vlasnik krijumčarene robe prijavio se jedan od vozača, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, dok su otkriveni laptopovi i parfemi privremeno zadržani.

Izvor:RTS

RUBRIKE
Podeli