MUP: Pojačane kontrole saobraćaja od 5. do 11. decembra

MUP: Pojačane kontrole saobraćaja od 5. do 11. decembra

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da će saobraćajna policija od 5. do 11. decembra ove godine, sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saznaje A1.

Kako se navodi MUP, od početka 2022. godine, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 57.100 vozača, što je za 11.000 više u odnosu na prošlu godinu, a čak 10.580 vozača zadržano je na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

U istom periodu, u službenim prostorijama zadržano je i 2.330 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 1.000 više u odnosu na isti period prošle godine, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom predstojećih slava i praznika, apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This