MUP Pojačana kontrola autobusa za turiste

MUP Pojačana kontrola autobusa za turiste

U cilju garantovanja sigurnosti i propisnog prevoza građana ka željenim destinacijama tokom godišnjih odmora, Uprava saobraćajne policije najavila je pojačanu kontrolu autobusa koji prevoze turiste, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Kontrole će se prvobitno sprovoditi na mestima polaska kako bi organizatori prevoza na vreme mogli ispraviti eventualne nepravilnosti i obezbediti sigurnu vožnju putnicima. U drugoj fazi, kontrole će se obavljati na odgovarajućim mestima prilikom ulaska autobusa u zemlju.

„Cilj ove akcije je da se građani bezbedno i propisno odvezu do destinacija na kojima su odlučili provesti svoj godišnji odmor. Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da bude proaktivno i na vreme proveri ispravnost vozila, kao i poštovanje propisa od strane vozača“, izjavio je Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Pored provere vozača na psihoaktivne supstance, alkohol i poštovanje propisanog vremena odmora, policija će takođe proveravati ispunjenost administrativnih uslova. Vozači moraju imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport.

Želeći svim putnicima srećan put, Belencan je istakao da je suština ovih kontrola visok nivo bezbednosti saobraćaja i sigurnosti putnika. Pozvao je privredne subjekte koji se bave organizovanim transportom putnika da na propisan način i bezbedno učestvuju u saobraćaju.

CATEGORIES
Share This