Mešihat IZ u Srbiji oštro osuđuje napad na Salihovića!

Mešihat IZ u Srbiji oštro osuđuje napad na Salihovića!

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji izražava zabrinutost i najoštriju osudu povodom događaja koji su obeležili proteklu nedjelju, a kulminirali fizičkim napadom u subotu 24.03.2018. godine, nakon jacije namaza, na Nezira Salihovića,stoji u njihovom  saopštenju.

Oni  u sapštenju dodaju da je upravo ovo put na koji se Islamska zajednica htela gurnuti 2007. godine kako bi se destabilizovao prostor Sandžaka, a ugled Islamske zajednice, njenih čelnika i službenika srozao do minimuma, čime bi se Islamska zajednica svela na pokopnu organizaciju, izgubila poziciju u društvu, a njeni napadači iz reda političkih i obavještajnih struktura dobili puni legitimitet da je osporavaju, omalovažavaju i na kraju njenu imovinu opljačkaju.

„Islamska zajednica poziva sve one koji su joj okrenuli leđa 2007. godine ili aktivno učestvovali u ugrožavanju njenog jedinstva, da se vrate Islamskoj zajednici, jer je jedino jaka i jedinstvena Zajednica sposobna da zaštiti svakog svog službenika i džematliju od nasrtaja političko-kriminalnih struktura, te učestvuje u obezbjeđivanju ambijenta za razvoj i prosperitet društva u cjelini.“stoji u saopštenju Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

U saopštenju IZ u Srbiji se  kaže da  su posljednji događaji  pokazali našta su sve spremni oni koji ne žele dobro Islamskoj zajednici, ali  se i nadaju  da  su  poslednji nemili događaji otvorili oči mnogima iz redova imama i džematlija koji su ih tokom prethodnog perioda podržavali.

CATEGORIES
Share This