Memić: Korićenje reka počinje najkasnije za dvadeset dana

Memić: Korićenje reka počinje najkasnije za dvadeset dana

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, najavio je početak korišćenja reka u Novom Pazaru u saradnji sa Direkcijom za vode u roku od dvadeset dana na današnjoj sednici Skupštine Grada Novog Pazara. Uz to, Memić je najavio ulaganje od 100 miliona dinara u izgradnju omladinskog centra u Novom Pazaru površine od 6000 m2.

Husein Memić je izjavio da će se korićenje reka započeti u roku od najviše dvadeset dana, prema informacijama koje je dobio od direktorke “Direkcije za vode“ Maje Grbić kao da su i već i završene pred pripremne radnje.

“Još jedna nova vest upravo sam razgovarao sa Majom Grbić direktorom Direkcije za vode, rekla je a živo bili pa videli za manje od dvadeset dana realizovati korićenje reka.

Već smo odradili pred pripremne radnje, apsolutno smo sve grane očistili, sve je pokošeno za manje od dve nedelje. Firma Jadran koja je dobila novac, 25.000.000 za korićenje tri reke kreće intezivno za radovima, za dvadeset dana možete da me pozovete i kontaktirate i krecu radovi za korićenjem ove tri reke”, istakao je Husein Memić.

Ministar Memić je takođe izneo dodatno ulaganje u infrastrukturu grada, najavljujući da će se 100.000.000 dinara od ukupno 72.000.000 dinara uložiti u izgradnju omladinskog centra.

“Uložićemo 100.000.000 dinara od ukupno 72.000 000 dinara u izgradnju omladinskog centra koji će se nalaziti u studentskom parku. U tom centru će biti izmeštena biblioteka, arhiva i biće prostor za dualno obrazovanje mladih. Bićemo jedan od retkih gradova koji će imati blizu 15.000 m2 za obrazovanje mladih ljudi, dodao je ministar Memić.

Podsećamo danas, 13.02.2023. godine održana je prva sednica Skupštine Grada Novog Pazara na kojoj je za gradonačelnika izabran Nihad Biševac, dok je za mesto zamenika gradonačelnika izabran Vladimir Marinković.

 

CATEGORIES
Share This