Mediji predložili teme od javnog značaja za Novi Pazar

Mediji predložili teme od javnog značaja za Novi Pazar

Kako bi se bliže definisale teme koje su od javnog interesa Novog Pazara,  kojima  bi lokalni mediji trebli  više da se bave, bila je tema tribine na kojoj su prisustvovali predstavnici medija, nevladinog sektora , lokalne samouprave i Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Tribina je imala za cilj   da  medijima olakša pri odabiru tema  sa kojom će aplicirati za  konkurs,  koji uskoro raspisuje Grad Novi Pazar .

Teme koje su prdložene od strane novinara i nevladinih organizacija, između ostalog su i izveštavanje iz pravosudnih organa, negovanje kulturne baštine, turizam i borba protiv sive ekonomije.

Generalni sekretar NUNS-a Svetozar Raković rekao je da je ovo jedan od načina da se unapredi informisanje u korist građana.

“Svesni smo da mediji često, u borbi za opstanak, ne informišu građane o temama koje su od javnog interesa. Građani su poreski obveznici koji pune budžet i imaju pravo da odlučuju o temama kojima će se baviti mediji, a koje se sufinansiraju njihovim novcem“, rekao je Raković.

Član Gradskog veća Novog Pazara Mirsad Jusufović rekao je da će Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja biti raspisan početakom decembra.

“Konkurs će biti raspisan na godinu dana i očekujemo da će biti okončan do kraja godine. Ovo je prilika da pozovemo sve medije iz Novog Pazara da se prijave na konkurs, koji će biti transparentan, kao i onaj koji smo sproveli pre tri godine“, rekao je Jusufović.

Javna tribina o utvrđivanju javnog interesa za sufinansiranje projekata javnog informisanja na području grada Novog Pazara  organizovali Gradska uprava i Nezavisno udruženje novinara Srbije.

 

 

CATEGORIES
Share This