Marković: Povećan broj vakcinisanih u Tutinu (video)

 U  Tutinu  je do sada prvom dozom vakcinisano 4815 osoba, dok je drugom primilo je  1980 građana tog grada,rekao je danas za A1 koordinator vakcinalnog punkta u Tutinu Goran Marković.On dodaje,  da je pomoć države i predsednika Srbije dalo rezultata po pitanju vakcinacije od korona virusa, gde se i povećao broj prijava za imunizaciju.

“Do sada se kod nas prijavljivala uglavnom starija populacija građana, a očekujemo da će krenuti i mlađa generacija da se vakciniše”, ističe Marković.

On dalje dodaje, da je u Tutinu trenutno stabilna epidemiološka situacija, gde je prekjuče i juče bilo od 10 testiranih na korona virus,  samo dva pacijenta su bila pozitivna, “tako da se nadamo da će ove vakcine da daju svoje mere u pozitivnom smislu, da će uskoro da prestane i ovo malo što imamo pozitivnih, ako nastave da se ovako vakcinišu naši građani”, kaže koordinator vakcinalnog punkta u Tutinu.

“Svakako verujem, jer smo mi prošle godine imali jedan veliki talas oboljevanja ovde kod naših građana, to je jedna stvar, a druga stvar, već skoro 5000 prve doze vakcina smo dali, gde očekujemo da ćemo dobiti kolektivni imunitet, kaže Marković.

On ističe, da svi zdravstveni radnici u Domu zdravlja, naročito epidemiloška služba rade na tome da se pobedi ovaj virus koji je prisutan.

A. Alić-A1

RUBRIKE
Podeli