Mali: Uprkos krizi planirani su veći prihodi u budžetu

Mali: Uprkos krizi planirani su veći prihodi u budžetu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali saopštio je danas da Predlog zakona o budžetu za 2023. godinu počiva na tri stuba, rastu životnog standarda građana i održavanju stabilnosti, nastavku investicija i na energetici.

Prema njegovim rečima, penzioneri će, nakon uvećanih penzija u novembru za devet odsto, dobiti još jednu povišicu u januaru, i to od 12,1 odsto, i to će kumulativno biti najveći rast penzija od 20,8 odsto.

Osim penzionera, kako je dodao, veća primanja od januara imaće i zaposleni u javnom sektoru  za 12,5 odsto, ali i oni koji primaju minimalac, sa uvećanjem minimalne zarade od 14,3 odsto, te vojnici kojima će primanja biti veća 25 odsto.

Mali i dodao da su u budžetu za narednu godinu planirana veća izdvajanja za prosvetu i nauku, za koju je opredeljeno 100 milijardi dinara više u odnosu na izdvajanja od pre deset godina.

On je zaključio da su za narednu godinu planirani prihodi veći za 7,8 odsto, dok su za ovu godinu prihodi premašili projekcije za 192 milijarde dinara.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This