Krivične prijave za 106 zaposlenih u MUP-u

Krivične prijave za 106 zaposlenih u MUP-u

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković istakla je danas da je Sektor unutrašnje kontrole, od početka ove godine, podneo krivične prijave protiv 106 policijskih službenika i drugih zaposlenih u tom ministarstvu, koji se sumnjiče da su počinili 186 krivičnih dela sa elementima korupcije.

„Prijave su za 111 krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, 66 primanje mita i devet dela trgovina uticajem.MUP je odlučno u borbi protiv korupcije u sopstvenim redovima“, rekla je Popović Ivković, otvarajući konferenciju povodom početka realizacije projekta Jačanje kapaciteta unutrašnje kontrole za borbu protiv korupcije u MUP-u.

Prema njenim rečima, među osumnjičenima je najviše pripadnika saobraćajne policije, policije opšte nadležnosti i granične policije, a od ukupnog broja 19 su rukovodioci, saopštio je MUP.

Popović Ivković je zahvalila partnerima i Delegaciji Evropske unije(EU) koja je prepoznala značaj ovog projekta i finansijski podržala njegovu realizaciju.

Zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Mateja Norčič Štamcar navela je da ovaj projekat, vredan milion evra, pospešuje saradnju partnerskih institucija Srbije, Litvanije i Rumunije u borbi protiv korupcije kroz zajedničke evropske napore.

 

Izvor: N1

Foto: Tanjug

CATEGORIES
Share This